Porovnanie mopov: Ten najlepší pre vašu dlažbu

  

Vileda13marzo5460-1.jpg

Udržať žiarivo čistú podlahu vyžaduje správny výber mopu. Rôzne typy dlažby vyžadujú špecifické materiály, aby ste zaistili skutočne účinné čistenie bez poškodenia. Pomôžeme vám vybrať ten najlepší pre váš typ podlahy, od keramiky cez porcelán až po dlažbu s drsnou štruktúrou.

Aký mop je teda najlepšie použiť?

Pre správnu starostlivosť o akúkoľvek podlahu je dôležité poznať jej jedinečné vlastnosti a riadiť sa pokynmi a odporúčaniami od výrobcu. Vhodné prostriedky a čistiace prípravky vám zaistia, že sa o svoju keramickú, kamennú, porcelánovú alebo inú tvrdú podlahu postaráte správne a predĺžite jej nielen lesk, ale aj životnosť.

Najlepší mop na keramické dlaždice

Keramické podlahy sú univerzálne a odolné, ale môžu byť náchylné na poškriabanie a odretie. Vyberte si mop z mäkkého mikrovlákna alebo rotačný mop s mäkkými podložkami z mikrovlákna, ktorý podlahu vyčistí a vyleští bez toho, aby ju poškodil. Mikrovlákno účinne zachytáva nečistoty a špinu bez nutnosti použitia agresívnych chemikálií.

Odporúčame Mop Vileda SuperMocio 3Action. Spája až tri kľúčové upratovacie činnosti: červená drôtenka odstraňuje odolné nečistoty a to bez škrabancov, modrá zóna z mikrovlákna odstraňuje mastné zvyšky a 3D červené výkonné body zachytávajú ďalšie čiastočky nečistôt a vlasy.

Najlepší mop na porcelánovú podlahu

Porcelánová dlažba je známe svojim neporéznym povrchom, ktorý je odolný voči škvrnám a poškriabaniu. Za mokra však môže byť šmykľavá. Na starostlivosť o túto dlažbu zvoľte ideálne plochý mop s gumovým alebo štruktúrovaným povrchom. Poskytuje lepšiu trakciu a zabraňuje pošmyknutiu a zároveň účinne odstraňuje nečistoty a špinu.

Pokiaľ ide o zachovanie krásy vašich porcelánových podláh plochý mop Vileda ActiveMax vyrobený z vysoko kvalitného mikrovlákna je tou správnou voľbou. Je špeciálne navrhnutý na čistenie drevených a laminátových podláh, ale osvedčil sa na všetkých tvrdých podlahách. Oceníte tak jeho univerzálne použitie v celej domácnosti.

Najlepší mop na drsné dlaždicové podlahy

Dlažba s drsnou štruktúrou ako je bridlica alebo keramická dlažba s textúrou, vyžaduje robustnejší mop, ktorý si poradí s nerovným povrchom. Na čistenie štruktúrovaného povrchu je ideálna metlička alebo mop s tuhými štetinami. Účinne odstránia nečistoty a zvyšky zachytené v drážkach a štrbinách.

Pre ľahké upratovanie zvoľte kompletnú sadu mopu a kýbla Vileda UltraMax. Sú to ideální pomocníci pre každého, kto potrebuje čistiť podlahu ľahko a rýchlo. Mop je účinný na všetky tvrdé podlahy, vrátane laminátových a drevených, a odstraňuje viac ako 99 % baktérií iba pomocou teplej vody. Vytieraciu časť je možné zložiť a vyprať v práčke, čo vám umožní opakované a hygienické použitie.

Ako často by ste mali vytierať tvrdú dlažbu?

Podlahu vytierajte tak často, ako je to potrebné. Závisí to teda od toho, ako často miestnosť používate, či je to obytná časť, alebo priechodná chodba. Pokiaľ sa podlaha znečistí, alebo niečo rozlejete, vyčistite a vytrite ju okamžite, aby ste špinu ďalej neroznášali.

Všeobecne platí, že v miestach s malou prevádzkou stačí vytierať raz týždenne a v miestach s vysokou prevádzkou, ako sú kuchyne, kúpeľne a vstupné priestory, môže byť potrebné vytierať častejšie, napríklad každý druhý deň alebo dokonca denne.

Odporúčanie na záver

S trochou znalostí a správnym mopom môžete svoje podlahy udržiavať žiarivo čisté a bez poškodenia dlhú dobu.

Preskúmajte širokú ponuku mopov a čistiacich prostriedkov značky Vileda a nájdite ten najvhodnejší. Naše mopy sú vyrobené z vysoko kvalitných a ekologických materiálov s inovatívnymi funkciami, ktoré zaisťujú efektívne čistenie a dlhotrvajúci výkon.

a brand of FREUDENBERG