Ako správne vytrieť podlahu – Praktické rady a tipy

  

1-2Spray_in-use_with-dog.jpg3

Umývanie podlahy môže byť jednou z tých činností, ktoré sa nám zdajú rutinné a jednoduché. Akonáhle sa však zameriame na detaily, môže sa ukázať, že správny postup a správne prostriedky môžu mať na výsledok obrovský vplyv. V tomto článku sa s vami podelíme o praktické rady a tipy, ako správne vytrieť podlahu a dosiahnuť krásny a čistý povrch.

1. Správny nástroj

Prvým krokom k úspešnému umývaniu podláh je správny výber pomôcok. Najobľúbenejšou voľbou je mop s vymeniteľnou hlavou, ktorú je možné prať a opakovane používať. Vyberte si mop s vhodnou dĺžkou násady pre väčšie pohodlie. Pokiaľ máte na podlahe výrazné škáry alebo nerovnosti, zvážte obstaranie mopu so špeciálnymi žinkami, ktoré dokážu lepšie vyčistiť medzery. Alternatívou sú parné mopy, ktoré môžu upratovanie výrazne urýchliť. Nie sú však vhodné pre všetky typy povrchov. Pozrite sa na náš predchádzajúci článok, kde sme sa tejto problematike podrobne venovali.

2. Príprava čistiaceho prostriedku

Ďalším dôležitým krokom je správny výber čistiaceho prostriedku. Vyberajte podľa typu podlahovej krytiny. Napríklad na laminátové alebo drevené podlahy by ste mali používať neutrálne čistiace prostriedky, ktoré neobsahujú drsné chemikálie. Pokiaľ máte podlahy z dlaždíc, môžete zvážiť použitie čistiaceho prostriedku s antiseptickým účinkom.

3. Odstránenie voľných nečistôt

Odstráňte pred vytieraním z podlahy všetky voľné nečistoty. Ide o prach, vlasy, špinu a všetky drobné predmety, ktoré by mohli poškodiť mop alebo rozniesť nečistoty po podlahe. Použite mäkkú metličku alebo vysávač s vhodným nástavcom.

4. Správná technika vytierania

Pri samotnom umývaní podlahy je dôležité používať správnu techniku. Začnite v rohu miestnosti a postupujte smerom do miestnosti a k dverám, aby ste si nešliapali na už vyčistenú podlahu. Vytierajte vlhkou handrou alebo mopom a vyhnite sa prílišnému namočeniu podlahy. Držte mop v čo najostrejšom uhle k podlahe, aby ste nečistoty odstránili čo najúčinnejšie.

5. Správne sušenie podlahy

Posledným krokom k dokonalému čisteniu je riadne vysušenie podlahy. Po umytí nechajte povrch voľne uschnúť alebo použite čistú handru či mop s dobrou savosťou a odstráňte prebytočnú vlhkosť. Dôkladné vysušenie pomôže zabrániť prenikaniu vlhkosti do podlahy a zabráni vzniku škvŕn.

Dúfame, že vám tieto tipy pomôžu pri správnom čistení podlahy. Starostlivý postup a správne zvolené výrobky sú kľúčom k čistému a lesklému povrchu.

a brand of FREUDENBERG